Bílá vína

Vyrobeno z bílých, růžových, červených, nebo modrých hroznů révy vinné. Při jeho výrobě se rmut (narušené slupky hroznů) ihned lisuje a získává se čistý mošt ke kvašení. Pevné zbytky po lisování se nazývají matoliny. Bílým vínům vyrobeným z červených nebo modrých hroznů se říká klaret.

Bílá vína Počet produktů: 21

Podkategorie

  • Suchá

    Bílá vína s nejméně 4g zbytkového cukru a max. 9g cugru v litru. Pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočítaný na kyselinu vinou je 2g a méně.

  • Polosuchá

    Nesplňuje-li víno podmínku pro vína suchá a bílé víno s max. 12g zbytkového cukru na litr nebo max. 18g v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočítaná na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.

  • Polosladká

    Obsah zvytkového cukru ve véně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45g/l.

  • Sladká

    Vína bez rozdílu barvy a použité technologie se zbytkem cukru nad 45g/l.

na stránku
Zobrazeno 1 – 12 z 21 položek
Zobrazeno 1 – 12 z 21 položek