Červená vína

Vyrobené pouze z modrých hroznů (protože červené barvivo se nachází pouze v těchto odrůdách), a to nakvášením nebo jejich tepelným zpracováním. Při jeho výrobě se rmut nechá několik dní kvasit. Slupky tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá delší dobu a za vyšší teploty než u bílého vína. V červeném vínu jsou tak ve vyšší míře...

Vyrobené pouze z modrých hroznů (protože červené barvivo se nachází pouze v těchto odrůdách), a to nakvášením nebo jejich tepelným zpracováním. Při jeho výrobě se rmut nechá několik dní kvasit. Slupky tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá delší dobu a za vyšší teploty než u bílého vína. V červeném vínu jsou tak ve vyšší míře třísloviny a také resveratrol (ze slupek i z jadérek), který se vyskytuje i v bílém víně. Dva decilitry červeného vína obsahují přibližně 600 mikrogramů resveratrolu.

Zobrazit

Červená vína Počet produktů: 4

Podkategorie

  • Suchá

    Červená vína s nejméně 4g zbytkového cukru a max 9g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.

  • Polosuchá

    Nesplňuje-li víno podmínku pro vína suchá a bílé víno s max. 12g zbytkového cukru na litr nebo max. 18g v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočítaná na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.

  • Polosladká

    Obsah zvytkového cukru ve véně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45g/l.

  • Sladká

    Vína bez rozdílu barvy a použité technologie se zbytkem cukru nad 45g/l.

Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek
Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek