Tmavě granátová barva. Aromatické látky černorybízové, typické pro...
Šťavnatý Ryzlink s typickou vůní lipového květu, meruněk, citronu. Plné...
NOVINKA!! :) Rosé AN-ZWEI, tak jak ho ještě neznáte. Jemně perlivé víno,...
Cesta začala snem jednoho vinaře u malého lisu v garáži. Po třiceti letech se sen naplnil a my máme moderní rodinné vinařství v srdci Slovácka.
Cesta začala snem jednoho vinaře u malého lisu v garáži. Po třiceti letech se sen naplnil a my máme moderní rodinné vinařství v srdci Slovácka.
Věříme v poctivý a udržitelný přístup, ale také v poučené využívání moderní technologie. To nám dovolí zachovat to nejlepší, co v našich hroznech je. Podívejte se dál, čemu věříme.
Ačkoli se u nás vinařská tradice počítá zatím jen na dvě generace, jsme v pravdě rodinné vinařství. To pro nás znamená především rozvážný a citlivý přístup, do kterého vkládáme své dobré jméno. využitím moderní technologie, soudobých poznatků i progresivních metod, nicméně vybočujeme z běžné představy o malém rodinném vinařství.
Abychom měli jistotu, že se do našich sudů dostanou jen ty nejlepší hrozny, museli jsme začít vlastními vinicemi. Jejich pečlivým výběrem jsme strávili řadu let. Nyní máme vinice v nejlepších vinařských obcích Slovácka typické pro daný mikroregion - Bzenec, Mařatice, Polešovice a Újezdec plodící vynikající hrozny místních odrůd.
Věděli jste, že jen ručním sběrem ve vinici je možné předejít zpracování poškozených hroznů ve víno, že odstopkování a mletí hroznů je docela věda a pro šetrné lisování je potřeba používat co nejnižších tlaků? Moderní výroba vína je docela věda, ale my věříme že to stojí za to.
Výběr toho nejlepšího nese naše jméno. Do řady Adonis tak každoročně zařazujeme pouze výjimečná vína, která překvapí svojí komplexitou a přinutí k zamyšlení. Při jejich výrobě jsme si „hráli“ a v době zrání v nich rozvinuli velký potenciál. A pokud se některý rok neurodí, Adonis ten rok prostě nebude.
Vinařské kvasinky hrají klíčovou roli při přerodu moštu ve víno a formují jeho výsledný charakter i vyváženost. Proto jsme se rozhodli zapojit do projektu Moravská kvasinka. Pro Ryzlink rýnský používáme kvasinky separované z hroznů na naši nejstarší vinici v Polešovicích. Díky nim získává víno Rochůz autentický charakter místa, z kterého pochází.
Vzhledem ke klimatickým změnám a začínajícímu problému sucha v naší oblasti, jsme v roce 2018 na naší vinici v Újezdci nechali vykopat 25 metrů hlubokou studnu. Zatím není plánováno její využívání, v budoucnu může ale sloužit jako zdroj závlahy pro vinohrad.
Při ošetřování vinné révy se snažíme používat přirozené prostředky tradiční biotechnické ochrany. S cílem zamezit degradaci a korozi půdy, zlepšit nabídku živin a podpořit přirozenou biodiverzitu vinic, jsme založili plochy ozelenění meziřadí. Současně je využíván i černý úhor pro dostatečné prokypření .
Suchý dornfelder tmavě rubínové barvy s tóny lesního ovoce, rybízu a vanilky. Rok zrál na dubových sudech o objemu 225l, kombinace nového bulharského dubu a staršího francouzského sudu. V chuti příjemně ovocný, svěží, plné tělo podpořeno jemnou prací se dřevem. Velký potenciál na zrání.
Jemně perlivé polosuché víno, které vzniklo kombinací odrůd Muškát moravský a Sylvánské zelené. Díky svěžím bublinkám a nižšímu alkoholu je naše frizzante skvělé pro horké letní dny.
Jednoodrůdový růžový sekt z Frankovky se svěžími ovocitými tóny. Sekt je vyroben tradiční metodou, druhotné kvašení v láhvi po dobu 22 měsíců probíhalo v našich sklepích v srdci Slovácka.